Dorpsquiz 2021

Beste quizzers,
We komen zojuist uit een erg lange vergadering, waarin we (in het licht van de strengere maatregelen) de voors en tegens van het al of niet laten doorgaan van de quiz uitvoerig tegen elkaar hebben afgewogen. Om tot een besluit te komen zijn we uiteindelijk teruggegaan naar de basis: waarom organiseren we een dorpsquiz?
“Om mensen een gezellige avond te laten beleven” 
Kan dit wel nu we maar 1 persoon buiten ons eigen gezin mogen uitnodigen?
Nee, dat wordt niet zoals wij en jullie het ons hadden voorgesteld. 
Maar wordt het een leukere avond dan de afgelopen 25 vrijdagavonden? Ja, wij weten wel zeker van wel.
Maar toch, misschien moeten we uitstellen. Tot het einde van de afgekondigde lockdown, tot carnaval of halfvasten?
Wij verwachten niet dat er dan veel veranderd is. Misschien mag er dan iets meer, maar misschien juist niet. 
Toen we aan deze quiz begonnen hebben we tegen elkaar gezegd: we moeten een quiz maken die ongeacht regels en maatregelen altijd gehouden kan worden, en dat is gelukt! De opzet van de quiz is vanaf het begin “online” geweest. Hierdoor is de quiz heel goed vanaf afstand te spelen en kan dit binnen de geldende Corona-maatregelen. Uiteraard is het leuker wanneer je als team bij elkaar zit, maar via een online vergader tool, zoals Teams zit je als team ook bij elkaar en is dit wat ons betreft ook nog steeds erg leuk. De opdrachten zijn zo opgezet dat je de taken goed kan verdelen. Hierdoor zul je allemaal lekker bezig zijn met de opdrachten, zodat je je niet hoeft te vervelen.
We weten dat er gezinnen zijn waarvan gezinsleden in verschillende teams zitten. Dat is lastig, maar dit mag je van ons in deze situatie best creatief oplossen. Dit keer kan 6x Anders best eens 6x helemaal anders. En wie weet zijn er wel notoire bierdrinkers die het aandurven om een glaasje rosé of wijn mee te drinken bij Ad Rosé of de Wijnfanaten. Want al is quizzen nog zo leuk, als je de vragen met in ieder geval één ander persoon samen kunt oplossen is het wel veel leuker.
En last but not least: wat ons betreft zijn het afgelopen jaar zo ongeveer alle evenementen en activiteiten uitgesteld of afgelast. Bijna altijd werd uitstel ook afstel. Wat ons betreft moeten we in deze tijd vooral kijken naar wat er wel kan en niet de nadruk leggen op wat niet kan. Als we kijken naar wat er niet kan, dan wordt dit de zoveelste activiteit die wordt afgelast. Als versoepelingen in zicht zouden zijn, dan zouden we de quiz wel uitstellen. Maar nu lijkt dit steeds verder weg te liggen en komen we waarschijnlijk ergens in mei op een moment dat we weer wat meer bij elkaar mogen zitten. Maar dan zal dit nog steeds in kleine groepen op anderhalve meter afstand van elkaar zijn. De dorpsquiz in mei vinden we te laat en ook het gat tussen de opdrachten en de quiz is dan te groot. Bovendien willen we dan zelf weer eens op een terras gaan zitten in plaats van een online quiz presenteren met uitgevoerde opdrachten uit de barre winter van 2020-2021.
We gaan de quiz wel aanpassen. We gaan het quiz gedeelte korter maken, zodat jullie aan het eind meer tijd hebben om samen naar de clips van andere groepen te kijken via een online vergader tool als Teams of Zoom.
Dus om een lang verhaal kort te maken: we houden vast aan datum en tijdstip en presenteren aanstaande vrijdag vanaf 19:00 uur: “Dorpsquiz Galder – Strijbeek – Meersel-Dreef”.
We verwachten dat alle deelnemers zich houden aan de geldende regels en adviezen.
Dit besluit hebben we als zelfstandige organisatoren van de dorpsquiz genomen.
Stay safe en tot vrijdag!
Groetjes organisatie,
Dorpsquiz Galder – Strijbeek – Meersel-Dreef

Meer actuele nieuws artikelen

Lockdown 15 december 2020 t/m 9 februari 2021

Dorpshuis de Leeuwerik & Sporthal de Leeuwerik zijn per 15 december 2020 gesloten t/m 9 februari 2021. Het buurthuis blijft op afspraak open voor dienstverlening aan kwetsbare mensen.  

Géén dansavond in de Leeuwerik

Er is geen dansavond vanwege de aangescherpte coronamaatregelen. Wanneer deze weer door mag gaan is nog onbekend. Dit zal t.z.t. op deze site vermeld worden.

Gemeenteloket Alphen-Chaam

Voorlopig géén gemeenteloket ivm lockdown Elke 1e dinsdag van de maand opent gemeente Alphen-Chaam een loket in de huiskamer van de Leeuwerik. Om hier gebruik van te maken moet u een afspraak maken via Alphen-Chaam.nl